Představení projektu ŠetřímeČas

Jsem moc rád, že Vám můžu nyní představit projekt ŠetřímeČas.cz. Tento projekt je zaměřen na publikování kvalitního obsahu z oborů affiliate, obchodu, osobního rozvoje, PPC, reklamy, SEO, Sociálních sítí a dalších oborů především z online podnikání. Můžete zde najít články, přednášky, doporučené knihy, školení a konference, srazy a přehledný kalendář akcí. Nejsme agregátor! Všechen obsah je z kvalitních zdrojů, které poctivě čteme, prohlížíme a posloucháme. Na ŠetřímeČas umisťujeme pouze ty kvalitní, které nás osloví. Sledujeme více jak 250 blogů, magazínů a videoportálů v rámci vlastního vzdělávání a o kvalitní informace se rádi podělíme.

ŠetřímeČas

Kdo jsme my?

S nápadem na tento projekt přišel David Lörincz. Hodně jsme se bavili o tom, kolik článků a videí v rámci vlastního vzdělávání čteme a sledujeme, a kolik procent z toho jsou ty kvalitní. Přišli jsme na to, že většina z nich nejsou moc kvalitní a sami se tak denně připravujeme o čas čtením a posloucháním těch nekvalitních. Ten, kdo se snaží vzdělávat a zůstat „v obraze“ se tak potýká se stejným problémem, jako my. Proto jsme se rozhodli udělat magazín, kde budeme publikovat pouze kvalitní obsah a šetřit tak čas těm, kteří se vzdělávají.

Co Vám projekt přinese?

Budeme se snažit každý den přidat nové články a nové videa z konferencí a přednášek především. K tomu budeme hledat recenze knih, které by Vám mohli být nápomocny při osobním vzdělávání a růstu ve Vašem podnikání. Budeme také tvořit a aktualizovat seznam všech akcí, které stojí za zmínku. Pokud už teď víte o nějaké akci, kterou zde nemáme, tak nám ji prosím vložte přes možnost: Vložit tip, budeme moc rádi za vaší pomoc. Tak samo pokud budete vědět o nějakém článku nebo videu, které by se mohlo líbit ostatním, tak nám jej prosím zašlete.

Jak být s námi v kontaktu?

Využíváme většinu dostupných kanálů, abyste měli přístup k novým informacím co nejjednodušší. Nebudeme tyto kanály ale spamovat všemi novinkami, pouze zde budeme vkládat ty nejlepší z nich. Pro sledování všeho je nejlepší možnost přidání RSS kanálu do Vaší čtečky. Zde je seznam sítí, kde nás můžete najít:

Hodnocení u přednášek

Ke všem přednáškám jsme se rozhodli přidat subjektivní hodnocení, aby pro Vás bylo snadnější se mezi nimi orientovat. Je to z důvodu, že články dokážeme přečíst docela rychle, ale přednášky trvají většinou déle. Proto je zde toto hodnocení. Ale každý máme na různá témata jiné názory, ani já ani David se kolikrát neshodneme, a proto budeme rádi, pokud po shlédnutí některé z přednášek napíšete své hodnocení do komentářů.

Připomínky k projektu

Pokud máte jakékoliv připomínky nebo poznámky, tak je prosím napište do komentářů. V případě, že se Vám projekt líbí, tak budeme také rádi za jeho sdílení a šílení dále. Mohla by tak vzniknout komunita, která si chce pomáhat se vzděláním.

Jak se Vám projekt líbí? Oslovil Vás? Jak se vzděláváte Vy?

 

Kvasnička Jan

Autor článku se zabývá testováním použitelnosti, zvyšováním konverzních poměrů, návrhem webových aplikací, mentoringem projektů nebo služeb, monetizací a marketingem.

Podobné články

15 komentáře v článku “Představení projektu ŠetřímeČas” Komentáře jsou DOFOLLOW

  1. Rozhodně ocenuji novou iniciativu, která vznikla za účelem lepšího transferu znalostí k lidem. Co se týká vzdělání, tak já osobně fandím každému takovému projektu, který si nese za cíl předat informace druhým.
    Každopádně na českém internetu se vyskytují možnosti typu http://www.sleduju.cz nebo http://www.videacesky.cz/ a jiné to u velmi podobné iniciativy. Nepochybně nejsilnější lákadlo pro sledování přednášky je dobré doporučení od druhého. Moje osobní zkušenost je taková, že když potřebuji relevantní a velmi dobré indormace, tak musím sám tu energii vynaložit a googlit a googlit. Většinou se dostávám do konfliktu s definicí pojmu kvalitní informace pro mě vs lvalitní i formace dle úsudku druhého.
    Nyní tedy přichází zásadní (a později mnohokrát opakovaná druhými) otázka:
    Jaká je přidaná hodnota? Je opravdu tak vysoká? Přinese užitek druhým, ale dokáže tu časovou investici do toho projektu vrátit i zakladateli?
    Radek recently posted..Bydlení v BrněMy Profile

    • Super komentář Radku. Projekt sleduju.cz je agregátor, tedy jsou zde všechny články ze sledovaných RSS, které lidé vydávají. My se těmito vydanými články probíráme a vybíráme jen ty nejlepší. Videacesky mi přijde spíše jako zábavný portál, než vzdělávací.
      Pokud potřebuješ teď v daném čase relevantní informaci, tak googlíš, já také. To se nemění. Jde spíše o postupné vzdělávání a možnost zůstat v obraze s vývojem a novinkami. Nemusíš denně procházet články z 250 blogů, ale dostane se k tobě pouze výpis toho nejlepšího z nich. Myslím, že časová úspora je značná, ale záleží na každém, jak si to uchopí.
      Zadavatelé mají větší plány, ale o tom někdy příště :)
      Kvasnička Jan recently posted..UXCamp 2013 a jeho průběhMy Profile

  2. Kluci, za mě jedině dobře. Abych získal přehled o dění na netu, tak to mi žere poměrně mnoho času. V současné době to omezuji ,) a tak uvítám web, kde zalezu a budu mít vše pohromadě. Přeji vám jen, aby vám chuť a elán setrvat v tomto projektu vydržela.

    Jinak bych nebyl vždy upnutý na byznys model, projekty se dají dělat i z jiných pohnutek, a hned od začátku to nemusí být o prachách. Vždy se časem dá dostat k nějakému fungujícímu modelu u konkretního projektu. Vždyť asi každý známe projekty kde byl jasně daný model, ale ten se nakonec několikrát měnil ,)

  3. Dobrá práce Honzo a Davide! Líbí se mi provedení, stránky jsou jednoduché a přehledné a odkazují na různé formy informací. Ale abych jenom nechválil, mám dvě otázky/myšlenky:
    1) Sekce Školení a konference a Srazy obsahují jak informace o již uskutečněných akcí, tak i o těch připravovaných a nikde nevidím filtr, jak si vyselektovat pouze jednu skupinu, a z titulku článku nepoznám, zda se akce již uskutečnila, či nikoliv + ne všechny připravované akce jsou zveřejněné v Kalendáři akcí = nemyslíš, že by byl praktický nějaký jednoduchý filtr? (i když teď to zatím – vzhledem k počtu příspěvků – moc smysl nedává)
    2) Co tam vpravo dole dělá to kostrbatý logo Toplistu … to ještě někdo používá? :-)

    Každopádně držím palce, sleduju vás!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge