Dnes oficiálně spuštěna Affiliate Academy od Mária Roženského

Jsem moc rád, že můžu jako jeden z prvních napsat o tomto novém produktu, Affiliate Academy, za kterým stojí Mário Roženský, jeden z předních českých specialistů na affiliate marketing. Tento produkt již byl avizován rok zpět a připravil jsem si pro Vás rozhovor přímo s Máriem, ve kterém se dozvíte více informací. Zbystřete také všichni partneři, kteří se chcete podílet na propagaci tohoto produktu.

Ahoj Mário, předem bych ti moc chtěl poděkovat za možnost rozhovoru. Dnes jsi oficiálně spustil infoprodukt Affiliate Academy. Všichni určitě tušíme, že bude o affiliate marketingu. Můžeš nám obsah produktu více popsat?
Ahoj Honzo, děkuji za možnost ti na otázky odpovědět :). Affiliate Academy je mou odpovědí na nejčastější dotazy našich zákazníků a lidí, se kterými jsem se setkal na svých přednáškách a konferencích, kterých jsem se účastnil. Když jsem začal připravovat osnovu Affiliate Academy, tak jsem si vzal právě nejčastější otázky, naši knowledge base k AffilBoxu a emaily z našeho support systému. Dotazy jsem si vypsal, setřídil a rozdělil.
Kurz tedy pomůže obchodníkům připravit provizní program, navede je v hledání partnerů, poradí jak partnery motivovat a také jak celý program spravovat. Rozdělil jsem jej na celkem 12 kapitol, kde každá kapitola obsahuje 15-20 minutové video + některé PDF s informacemi, nebo excel s chytrou tabulkou. Díky tomuto rozdělení nemusí účastníci sledovat dlouhá videa, ale najdou si přesně to, na čem ve svém affiliate programu potřebují zapracovat, a to si poslechnou. Následně udělají akční kroky a mají hotovo :).
Veškerá videa jsou dostupná on-line 24/7, takže je mají všichni účastníci k dispozici a je jen na nich, kdy se na ně podívají.
Stejně tak mi mohou klást otázky k jednotlivým kapitolám a já jim velmi rád odpovím na veškeré dotazy.

Z pohledu affiliate dělíme lidi na 2 skupiny, obchodník, tedy provozovatel provizního programu, a partner, propagující. Je tvůj produkt určen pro obě tyto skupiny nebo je více zaměřen na jednu z nich?
Kurz je z 90 % zaměřen na obchodníky, tedy tu samou cílovou skupinu jako náš AffilBox. Lidi, kteří mají svůj web / eshop / blog / info-produkt a chtějí, aby je ostatní propagovali, ale dosud nevěděli jak na to. Věřím, že po absolvování kurzu nikomu z účastníků již svět affiliate nebude cizí a budou vědět jak affiliate program spustit, provozovat a využít tak Win-Win spolupráce s partnery.
Pokud by do kurzu chtěl vstoupit někdo z pozice partnera, tak samozřejmě může. Je dobré vědět jak to chodí “na druhé straně barikády” a také se dost často z affiliate partnerů stávají obchodníci, takže znalosti, které získají, se jim budou hodit.

Hodně mě zajímá, zda je tvůj produkt určen pro začátečníky, nebo je směřován spíše k pokročilému uživateli?
Produkt je určen spíše pro začátečníky. Přiznám se, že můj největší problém bylo udržet úroveň jednotlivých videí tak, aby tomu porozuměli jak začínající obchodníci, tak také aby přinesla dostatek informací pro zkušené provozovatele provizních programů. Podle prvních referencí se mi to podařilo, což mám velikou radost.

O tom, že vznikne Affiliate Academy, ses zmiňoval myslím někdy rok zpět. Čím to, že celý vývoj trval tak dlouho a co pro tebe bylo nejsložitější?
Přesně tak. Bylo to v červnu 2012, chtěl jsem tento kurz udělat jako reakci na tehdy vzniklou vlnu info-produktů. Přišlo mi to také jako vhodné doplnění AffilBoxu. Ale něco mi stále v hlavě hlodalo, že bych měl nastudovat více informací a že ještě není ten pravý čas. O rok později, několik kampaní a pár vyplacených miliónů partnerům později ten správný čas nadešel. A tak vznikla Affiliate Academy.
Osobně nemám rád, když si někdo přečte knihu o určitém tématu a hned se považuje za znalce. (A vytvoří info-produkt :) ) Ve světě affiliate se pohybuji více než 5 let. Software AffilBox provozuji 2 roky a přednáším stejně dlouho. V AffilBoxu máme téměř 400 klientů, kteří se na nás obrací s dotazy, které mě nutí neustále se vzdělávat a rozšiřují mé obzory. Do informací, knih, produktů, kurzů a videí okolo affiliate jsem investoval již téměř 100.000 Kč jen na své osobní vzdělání.

Můžou se lidé, kteří produkt zakoupí, těšit na nějaké bonusy nebo přímo informace ze zákulisí kampaní, ve kterých jsi byl affiliate manažerem? Spousta lidí se mě totiž ptá, co taková pozice obnáší a jak je časově náročná.
Bonusy jsou už u podobných produktů pravidlem. Asi by bylo divné, kdybych nic nedal :). Takovou samozřejmostí je licence na půl roku systému AffilBox, takže si účastníci budou moci vyzkoušet vše co se naučí v praxi. A 6 měsíců je dostatečná doba (pokud se tomu budou věnovat), aby u svého provizního programu viděli i první výsledky.
Spousta našich klientů se ptá po obchodních podmínkách, které řeší nejčastější situace v rámci provizního programu, takže ty jsem také přihodil. No a Komunikační mapu s partnery a Video “Jak nastavit AffilBox pro info-produkt” jsem přidal pro ty, co se budou chtít inspirovat z mých zkušeností coby affiliate managera v info-kampaních.
Informace ze zákulisí tam nemám, ty zasílám čtenářům mého blogu emailem, abych je nepsal veřejně :).

K Email Academy vyšla Affiliate mastery, tedy takový mini infoprodukt, ve kterém jsi také vystupovat. Můžeme se také dočkat základních informací o tom, jak tvůj produkt propagovat a společně na něm vydělat?
Affiliate Mastery byla velmi obsáhlá a myslím si, že to je velmi zajímavý základ pro propagaci jakékoliv kampaně. Veškeré informace a rady budou postupně dostávat partneři, kteří se zaregistrují do  http://affiliate.affiliateacademy.cz/, jednoduché propagační PDF lze nalézt na http://affiliateacademy.cz/aa_informace_pro_partnery.pdf.

Hodně se spekuluje o motivaci pro partnery. Jak ty budeš motivovat své partnery pro tento produkt?
Motivací partnerů k propagaci je odměna 2.000 Kč za každého, kdo do kurzu vstoupí. Tato kampaň se od ostatních liší tím, že to není časově omezená kampaň, ale jedná se o trvale běžící kurz, takže partneři mohou propagovat celý rok. S tím souvisí také fakt, že se nedá snadno určit pořadí, musel bych stanovit pevně datum, ale co potom? Spíše chci řešit individuální odměny a motivace dle zapojení partnerů. Stejně tak jako v případě propagace software AffilBox. Tedy selektivně odměňovat ty, kteří prokáží nějakou invenci, nebo se do kampaně výrazně zapojí. Mám tu v zásobě nějaké hračky, které rozdám :) Opět platí, že se vše partneři dozví v emailu, který jim zašlu.

Jak již bylo uvedeno, k Affiliate Academy dáváš bonus půlroční licenci na AffilBox. Bude v rámci Affiliate Academy vysvětleno a prakticky ukázáno, jak tuto aplikaci (software, jak budeš chtít) využít a jak vše nastavit?
Bude to ukázáno. A to prakticky pro sledování konverzí v rámci info-produktu. Což je v posledním půl roce nejčastější způsob využití AffilBoxu v praxi.

Můžeš pro čtenáře tohoto článku prozradit něco ze zákulisí AA?
Určitě můžu :). Je to doporučení: Když už máte vše otestováno, tak to otestujte ještě jednou…. a v pracovní hodiny!
Původně měla být Affiliate Academy spuštěna v sobotu. Vše bylo naplánováno a otestováno. Takže když jsem v pátek večer přepnul platební bránu do ostrého provozu, že si jdu vyzkoušet platbu kartou, tak na mě vyskočila chybová hláška, že u plateb kartou není cosi povoleno. No bohužel již bylo okolo sedmé večer a tudíž ani na platební bráně nebyl nikdo, kdo by mi pomohl problém odstranit. Naštěstí se to podařilo v pondělí ráno hned vyřešit a AA mohla být spuštěna :).

Děkuji moc za rozhovor a za další osvětu okolo affiliate marketingu, která je u nás v ČR stále hodně potřeba.

Také děkuji! A budu se těšit na tvé čtenáře v kurzu.

250x250-2.gif

 

Kvasnička Jan

Autor článku se zabývá testováním použitelnosti, zvyšováním konverzních poměrů, návrhem webových aplikací, mentoringem projektů nebo služeb, monetizací a marketingem.

Podobné články

8 komentáře v článku “Dnes oficiálně spuštěna Affiliate Academy od Mária Roženského” Komentáře jsou DOFOLLOW

  1. Dost rychlá reakce na to, že AA zrovna vychází :) Díky za článek, zatím jsem si program víc neprohlížel, ale mohlo by to být zajímavé. Konečně nějaký infoprodukt, který bych mohl propagovat a nestydět se za to :)

    • Je to jako se vším, za kvalitním (info)produktem musí stát odborník s nějákou historií a prokazatelnými výsledky, takže k posouzení nestačí jen mrknout na motivační video na squeeze page, ale zkuste také trošku zagooglit…
      O Máriu Roženským pochybovat nemusíme, to je jasné, a (nejen) pro obchodníky, kteří to myslí s affiliate vážně, budou získané informace ze školení více než cenné…

  2. A já si myslel, že vydělávat peníze naučíte s Kiršem ty lidi už Milionovém Impériu. A ono ne. Jestli se chtějí naučit něco o affilu, tak musejí zaplatit za další “infoprodukt” jo?
    Trochu podraz ne?
    Nebo mi snad chcete někdo namluvit, že těch “300 nových lidí za rok kteří se ho stále na něco ptají” o kterých Mario v tom otřesném videu mluví nepocházejí z MI?
    Petr Jeník recently posted..Pisálci: Neberte si příklad z redaktorů Novinek a jim podobných. Dělají to blběMy Profile

  3. Affil Box je skvělý program. Affil Box používám skoro rok. Pomohl mi se zapojit do affiliate kampaní a zároveň mi umožnil podpořit prodej mých produktů a vytvořit pasivní příjem. Prodávám eBook, knihu a teď spoušttím online školení pro zvýšení zisku firem. Když jsem se rozhodoval, jaký program pro affiliate použít, byla pro mě důležitá osoba Mariá Roženského, který umí ochotně vždy poradit.

  4. Pustil jsem si to video a zase ho vypnul.

    Kikikiršovina. On lidem asi bohužel neřekl, že pokud chcete točit videa a předávat informace za peníze, tak musíte mít silnou a přesvědčivou osobnost, která umí prezentovat. A potřebujete jasný osobní brand. A umět prodávat.

    A mít super exklusivní obsah, za který bude chtít někdo platit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge